torstaina, maaliskuuta 11, 2010

virkapuhelin


Rehtorinvirastosta tuli postia. Yliopiston virkakännykkä katsotaan työsuhde-eduksi ensi huhtikuun alusta alkaen. Muutos on lähtöisin veroviranomaisilta. Tilanteen tekee erikoiseksi se, että yliopiston virkakännykällä ei ole saanut soittaa yksityispuheluja firman piikkiin, mutta nyt sitten saisi. Eilen saamani ohjeen mukaan yksityispuheluja saa soittaa 7 eur/kk - ei kuitenkaan ulkomailta :-). Verotettavan edun arvo on 20 euroa kuukaudessa.

Mikäli tuyöntekijä osoittaa esimieheltään hankkimansa todistuksen avulla, että hän jättää puhelimen työpaikalleen työajan päätyttyä, voi hän pitää entisen puhelimensa ja välttyä luontaisedun verotukselta.

Mikäli kumpikaan ehdoista ei kelpaa, voi työntekijä luopua puhelimestaan.

Minulla ei näytä olevan työaikaa, ja teen aika usein töitä kotoa käsin. En aio viedä puhelintani klo 15:45 työpaikalleni. En myöskään katso työpuhelimen pitämistä luontaiseduksi - se on lähinnä välttämätön paha. Yksityispuheluni hoidan omalla puhelimellani. Työni helpottuu aika paljon, jos minut saisi tulevaisuudessa kiinni vain vastaanottoaikanani. Taidanpa luopua kännykästäni.

Hetkinen.... ei kai se ollut tämän koko homman tarkoituskin. Ensin viedään puhelimet, sitten katkaistaan sähkö. Lopuksi otetaan lämpö pois päältä.

Ei kommentteja: